Boomverzorging

Een vak dat wij verstaan...

Boomverzorging kan opgedeeld worden in drie factoren.
Snoeien, preventieve veiligheid en groeiplaatsverbetering.

Waarom boomverzorging?

Boomverzorging is een vak. Alleen een gezonde boom op een goede plek zal geen boomverzorging nodig hebben. Mocht er gevaar dreigen voor de omgeving of veroorzaakt de boom hinder dan kan er ingegrepen worden. Dit doen we door bijvoorbeeld de boom te snoeien, of veiligheidsmaatregelen te treffen zoals het aanbrengen van een kroonverankering zodat, bij het eventueel uitbreken van een zware tak, geen schade ontstaat aan personen en/of gebouwen.


VTA

Iedere boom wordt tijdens ons bezoek onderworpen aan een korte VTA (Visual Tree Assessment) controle. Hierbij kijkt onze boomverzorger naar de vitaliteit van de boom en de eventueel te nemen maatregelen. In overleg met u zullen wij op professionele wijze de juiste oplossing voor uw boom zoeken.


Groeiplaats

Voor een gezond leefklimaat van de boom is de groeiplaats essentieel. Een boom heeft ruimte nodig om te ontwikkelen zowel in de kroon als in de bodem. Een juiste water- en zuurstofhuishouding en ruimte om de kroon te laten ontwikkelen zijn daarom van groot belang.


Kosten boomverzorging

De prijs van het snoeien of treffen van veiligheidsmaatregelen is voor iedere boom verschillend, afhankelijk van de situatie en de plek van de boom, echter voor de aanvang van de klus word de prijs bepaald dus nooit verassingen achteraf.

Wij zijn met boomverzorging onder meer actief in de omgeving van Zwolle, Meppel, Wolvega en Hoogeveen. Bel 06 514 900 32 voor meer informatie.

Boomverzorger nodig?

Een VTA (Visual Tree Assessment) is geheel vrijblijvend. Vul het formulier in:

VTA aanvragen


Of neem contact op via het nummer: